De politie is, op vraag van het parket van Brussel en in samenwerking met Child Focus, op zoek naar een veertienjarig meisje uit Ukkel, dat sinds woensdag vermist is. Het meisje is mogelijk geradicaliseerd.

‘Op woensdag 24 mei 2017, verliet de 14-jarige F. haar woning in Ukkel. Sindsdien werd niets meer van haar vernomen’, aldus de politie. ‘F. is zeer slank gebouwd en is ongeveer 1,60 meter lang. Ze heeft donkere ogen en halflang haar dat meestal opgestoken is.’

'De verdwijning is onrustwekkend omdat het om een jong meisje gaat, dat normaal gezien regelmatig naar school gaat, maar woensdag niet op school is aangekomen', zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. 'We weten niet waar of bij wie het meisje zich bevindt en haar fysieke integriteit is mogelijk ernstig in gevaar.'

Maar het is ook mogelijk dat het meisje geradicaliseerd is, en eventueel naar Syrië is vertrokken, vertelt Ine Van Wymersch. ‘We hebben in dit geval twee foto’s verspreid: een in traditionele kledij en een in westerse kledij. Het meisje kleedt zich op beide manieren en de piste van radicalisering en een mogelijk vertrek naar Syrië wordt nog onderzocht’, aldus Van Wymersch. De oudere zus van het meisje zou volgens de VRT een teruggekeerde Syriëstrijder zijn.

'Het is vooralsnog niet mogelijk om, op basis van elementen uit het onderzoek, een vertrek of nakend vertrek te bevestigen. Uit de elementen van het onderzoek blijkt wel dat F. nog niet in Syrië geweest is', benadrukt Geerinckx. 

Wie F. nog heeft gezien of weet waar ze is, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via Child Focus op het nummer 116 000. Mailen kan ook via opsporingen@police.belgium.eu.