Ook vandaag nog storingen bij British Airways
Foto: REUTERS

De informaticaproblemen waarmee British Airways zaterdag te kampen kreeg, hebben ook maandag nog gevolgen voor de vluchten van de Britse luchtvaartmaatschappij vanop de luchthaven Londen Heathrow.

De maatschappij verwacht dat alle langeafstandsvluchten op Heathrow maandag zullen worden uitgevoerd, net als de meeste korteafstandsvluchten. Op Gatwick, een andere Londense luchthaven, zouden alle vluchten kunnen plaatsvinden.

In de terminals op Heathrow wordt nog altijd grote drukte verwacht en British Airways vraagt dat alleen passagiers die een bevestigde boeking hebben, naar de luchthaven zouden komen.

De luchthaven zelf liet weten nog geannuleerde vluchten en vertragingen te verwachten. Er worden extra werknemers ingezet om de passagiers bij te staan en eten en drinken uit te delen.

In terminal 5 van Heathrow, de terminal waar British Airways de belangrijkste maatschappij is, zaten zondag honderden reizigers vast. Er waren klachten over een gebrek aan informatie en verloren bagage.

British Airways moest zaterdag alle vluchten vanuit de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick annuleren, nadat een elektriciteitspanne had geleid tot een storing in zijn wereldwijde informaticadiensten.