Eden Hazard heeft eindelijk een persoonlijke prijs te pakken. Tijdens het jaarlijkse Chelsea-gala werd de Belg uitgeroepen tot speler van het jaar en kreeg hij de prijs voor goal van het seizoen. Hazard is nog maar de tweede speler in de geschiedenis van de club die drie keer verkozen werd tot speler van het jaar.

Na het rampseizoen van 2015-2016, waar Eden Hazard sukkelde met blessures en Chelsea eindigde op een 10e plaats, vond hij zijn gebruikelijke niveau terug. Hazard was een van de sterkhouders van de Londense club en had met zestien goals en vijf assists  een groot aandeel in de titelwinst. Door de supporters werd hij nu dus beloond als "beste speler van het seizoen".  Voor de derde keer in vijf jaar bij Chelsea sleept de dribbelkont de prijs in de wacht. Enkel Chelsea-legende Frank Lampard deed hem dat voor, maar hij speelde wel dertien seizoenen in Stamford Bridge.

Toen hij de prijs in ontvangst nam, was Hazard meteen zijn olijke zelve op het podium: "Of ik blijf? Natuurlijk! Waarom niet? Chelsea is een goede club." De vraag of hij harder trainde dan de rest, speelde hij meteen door naar zijn coach Conté. Die kon echter niet ontkennen dat die trainingsarbeid toch nog wel wat beter kon... 

Hazard kreeg ook de prijs voor goal van het seizoen voor zijn indrukwekkende solo tegen Arsenal. “Normaal herbekijk ik mijn goals niet na de match, maar deze heb ik een week lang elke dag bekeken”, aldus onze landgenoot.  Ook vorig jaar ging hij met die prijs lopen na de heerlijke gelijkmaker tegen Tottenham, waardoor Leicester City uiteindelijk kampioen werd.


Voor meer video’s en samenvattingen, ga naar www.playsports.be/videozone

Hoewel Engelse journalisten en Premier League-spelers de ploegmaat van Hazard N’golo Kanté verkozen tot beste speler van het seizoen, is de Belg dus nog steeds de publiekslieveling bij de fans. Als troostprijs werd de Franse middenvelder Kanté wel door zijn ploegmaats verkozen tot beste speler.

De gala-avond stond voor een groot deel ook in het teken van John Terry, na 22 seizoen bij The Blues neemt de verdediger afscheid van de club en dat moest gevierd worden.