Guadalajara viert na tien jaar opnieuw Mexicaanse titel
Foto: Photo News

Na tien jaar wachten heeft Club Deportivo Guadalajara zondag voor de twaalfde keer in haar geschiedenis de Mexicaanse titel gepakt. In de terugwedstrijd van de play-off-finale wonnen ‘de Chivas’ met 2-1 van de Tigres na een 2-2 gelijkspel in de heenmatch.

De Mexicaanse ploegen die na het einde van de reguliere competitie in de top acht eindigen, spelen play-offs. Daarin versloeg Guadalayara eerst Atlas en Toluca. In de finale namen ze het op tegen de Tigres.

Nadat de heenwedstrijd eindigde op 2-2, openden de Chivas in de allesbepalende terugwedstrijd de score via Alan Pulido in de zeventiende minuut. Twintig minuten voor tijd besliste José Juan Vasquez (niet te verwarren met ex-Bruggespeler Victor Vazquez, die door de Mexicaanse ploeg Cruz Azul wordt uitgeleend aan Toronto) de wedstrijd en het kampioenschap. De Argentijn Ismael Sossa kon in het slot nog de aansluitingstreffer tegenprikken voor de Tigres, maar verder dan dat kwam het niet.

Bij Guadalajara speelde aanvoerder Salcido een hele wedstrijd. De 37-jarige Mexicaan speelde aan het begin van zijn carrière voor Guadalajara en kwam daarna uit voor PSV en Fulham. Voor hij in 2014 terugkeerde naar de Chivas, speelde hij drie jaar voor de Tigres, met wie hij in 2012 kampioen werd.

Na hun twaalfde titel heeft Guadalajara, dat in april ook de beker won, samen met Club America het meeste kampioenschappen gewonnen in Mexico.

Guadalajara viert na tien jaar opnieuw Mexicaanse titel
Foto: EPA