Française Mladenovic: “Ik ben dé te kloppen vrouw op Roland Garros”
Foto: Photo News

De Française Kristina Mladenovic (WTA-14) is ervan overtuigd dat zij de te kloppen vrouw kan worden op Roland Garros. Dat vertelde ze vrijdag, twee dagen voor de start van het tweede grandslamtoernooi van het seizoen in de Franse hoofdstad Parijs.

“Als ik erin slaag om mijn beste tennis boven te halen, heb ik er enorm veel vertrouwen in dat ik de te kloppen vrouw kan zijn op Roland Garros”, aldus de 24-jarige Mladenovic, die de voorbije weken de finale haalde op het gravel van zowel Stuttgart als Madrid. “Het is interessant om te zien dat mensen over heel de wereld mijn naam beginnen te noemen. Dat verandert echter niets aan mijn voorbereiding of kijk op de zaken. Het geeft me enkel een beetje meer vertrouwen.”

Door de afwezigheid van topspeelsters als Maria Sharapova (WTA-173) en Serena Williams (WTA-2) en de fysieke twijfels bij Angelique Kerber (WTA-1) en Simona Halep (WTA-4), verwachten veel insiders een open editie van Roland-Garros. “Ik weet niet waarom men blijft herhalen dat het een open editie zal worden. Op elk toernooi zijn er speelsters met twijfels. Enkel de afwezigheid van Serena Williams verandert iets. Dat iemand die zo dominant is, niet kan deelnemen, doet mijn kansen uiteraard stijgen.”

Mladenovic droomt ervan om de opvolgster van Mary Pierce te worden, de laatste Franse winnares op Roland Garros in 2000. “De haarvlecht, de harde slag, de attitude op het terrein en de afkomst uit twee verschillende landen. Het is een gezegend voorbeeld”, vertelt Mladenovic over haar gelijkenissen met de in 2006 gestopte tennisster.

De hoogst gerankte Franse tennisspeelster neemt het in de eerste ronde in Parijs op tegen de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-87). Als Mladenovic doorstoot tot de achtste finales, komt ze mogelijk uit tegen de Spaanse titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA-5). “Ik denk niet dat ik een makkelijke tabelhelft heb, verre van zelfs. Maar om een grandslamtoernooi te winnen, moet je niet hopen op een goede loting.”