TV-Tips. België (of New York) boven!
Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard in ‘De rouille et d’os’.

U kunt vanavond twee Belgische topacteurs - ieder goed in zijn eigen genre - aan het werk zien op televisie. Of u kunt terecht in New York

THE DARK KNIGHT RISES

Vier, 20.35-23.45 uur

In het laatste deel van de trilogie van Christopher Nolan duikt Batman na acht jaar ondergedoken te hebben geleefd opnieuw in Gotham op. Reden is Bane, een gemaskerde terrorist met weinig verkwikkelijke plannen. Zal het goede over het kwade zegevieren? Kakken beren in het bos?

DE ROUILLE ET D’OS

Canvas, 22.15-00.15 uur

Een zwijgzame kleerkast (Matthias Schoenaerts) en een orkatrainster in een rolstoel (Marion Cotillard) vinden elkaar. Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard zorgen voor sensueel vuurwerk.

DOUBLE TEAM

Q2, 22.35-00.15 uur

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) is de beste antiterrorist van de CIA, maar hij wil ermee ophouden. Nog één opdracht, dan. En natuurlijk faalt die. Berust op wraak, zoekt onze nationale karateheld de hulp van Yaz (Dennis Rodman). Ideale verstand-op-nul film voor vrijdagavond.

INSIDE LLEWYN DAVIS

NPO2, 22.55-00.30 uur

Folkmuzikant Llewyn Davis komt begin jaren zestig aan in New York en ondervindt dat de weg naar de roem niet over rozen gaat. Een onderbejubelde parel van de gebroeders Coen.