Belg knap tweede in rallyraid Kazachstan
Foto: Benjamin Cremel / DPPI

De Qatarese wereldkampioen rallyraid Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux Overdrive) heeft vrijdag de rally van Kazachstan gewonnen, de vijfde van in totaal elf manches die meetellen voor de Wereldbeker rallyraid. Dankzij zijn zege komt Al-Attiyah aan de leiding in de tussenstand van het WK. De Pool Jakub Przygonski (Mini All4 Racing), bijgestaan door zijn Belgische navigator Tom Colsoul, eindigde op een knappe tweede plaats.

Al-Attiyah won slechts twee van de zes ritten, maar dankzij zijn tactisch doorzicht won hij de veeleisende rally van Kazachstan. Na de tweede dag kwam de Qatarees aan de leiding en behield hij ook de leidersplaats na een intens duel met het duo Przygonski-Colsoul. Voor Al-Attiyah is het na de rally’s van Dubai en Qatar al de derde zege dit seizoen.

Jean-Marc Fortin, teammanager van het Belgische Overdrive Racing, was bijzonder tevreden met de zege. “Dit was opnieuw een fantastische week voor iedereen van Overdrive Racing. Met Al-Attiyah als winnaar en Domzala als derde hebben we twee wagens op het podium. Dat is een fantastisch resultaat.”