Sevilla vraagt Argentijnse bond anderhalf miljoen euro voor coach
Foto: AFP

De Argentijnse voetbalbond wil Jorge Sampaoli graag aanstellen als nieuwe bondscoach. De 57-jarige Argentijn ligt echter nog onder contract bij FC Sevilla. De Spaanse eersteklasser zal zijn coach alleen maar vrijgeven als er anderhalf miljoen euro, de contractueel bepaalde afkoopsom, op tafel komt.

“Het afkopen van Sampaoli kost anderhalf miljoen euro. Daarover kan er geen enkele discussie zijn”, bevestigt Sevillavoorzitter Pepe Castro, die zijn trainer het liefst zou houden. “In het tweede seizoen kan je foutjes rechtzetten die in het eerste seizoen zijn gemaakt. En het eerste seizoen was al heel goed”, zegt hij.

Als opvolger van de naar PSG verkaste Unai Emery leidde Sampaoli de Andalusische club naar de vierde plaats in de Primera Division. Bij Sevilla tekende hij in juni 2016 voor twee seizoenen.

Argentinië zit zonder bondscoach na het ontslag van Edgardo Bauza op 10 april. Die moest vertrekken wegens de tegenvallende resultaten van de Albiceleste in de WK-voorronde. Argentinië staat, met nog vier matchen te gaan, pas vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone, een plaats die slechts recht geeft op barrages tegen de winnaar van de Oceanische zone. Op 31 augustus speelt Argentinië zijn volgende kwalificatieduel in en tegen Uruguay.