Tweedaags verbindingsfestival in Brussel voor start van ramadan

Op zaterdag 27 mei gaat de ramadan van start en dat viert de Brusselse vormingsorganisatie Citizenne met een tweedaags Hospitality Festival in het Elisabethpark in Koekelberg. De bezoekers kunnen er op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei genieten van de Arabische keuken, maar ook debatteren over wat er op je bord ligt.

De ramadan, de negende maand van de Arabische kalender, is de vastenmaand, maar eveneens een maand van geven, delen, solidariteit en ontmoetingen. Daar wil vormingsorganisatie Citizenne op inspelen.

Twee dagen lang kunnen alle Brusselaars daarom vanaf 16 uur terecht in het Elisabethpark om ondergedompeld te worden in een sfeer van Duizend-en-een-nacht, met erg uiteenlopende activiteiten.

Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken, kan deelnemen aan de vele workshops, bijvoorbeeld halal en dierenwelzijn of de spirituele dimensie van het vasten. Voor wie liever toekijkt, luistert of zijn stem laat horen zijn er boekvoorstellingen, concerten, lezingen of debatten.

Zo komt Jonas Slaats zijn nieuw boek ‘Fast Food Fatwa’s’ voorstellen en zal de Gentse imam Khalid Benhaddou vertellen over zijn boek ‘Is dat nu de islam?’. In straffe, korte lezingen -’RAM-talks’- hoor je moslimfeministen aan het woord en gaat het over de invloed van de media op ons wereldbeeld.

Op 25 juni wordt het ramadanfeest eveneens in stijl afgesloten in het Elisabethpark met een groot Suikerfeest tijdens het Plazey festival.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in