Bondsparket vervolgt Club Brugge voor supportersincidenten in topper tegen Anderlecht

Club Brugge wordt door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op het matje geroepen voor de supportersongeregeldheden tijdens de match van 14 mei tegen RSC Anderlecht in het Jan Breydelstadion. Blauw-zwart moet zich volgende dinsdag (30 mei) gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de KBVB.

De op 1-1 geëindigde topper op de achtste speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League stond bol van de incidenten. In de tweede helft gooiden supporters van de thuisploeg rookbommen op het veld in de buurt van vierde official Wim Smet, die geraakt werd en even moest bekomen. Scheidsrechter Sébastien Delferière legde de wedstrijd daarop tijdelijk stil en nam het incident op in zijn scheidsrechtersrapport. Ook in het verslag van de Match Delegate werd het voorval opgenomen.

Nog tijdens de wedstrijd kreeg Youri Tielemans bij een corner een regen aan papierproppen naar zich gegooid, werd ook trainer René Weiler geraakt door een projectiel en zouden er racistische spreekkoren geweest zijn.

Ook tijdens de reguliere competitie gooiden Club-supporters in de thuismatch tegen RSC Anderlecht met rookbommen. Het leverde blauw-zwart toen 1.000 euro boete op. Diezelfde geldstraf ligt nu ook al zeker op tafel. Club Brugge heeft immers nog een voorwaardelijke boete van 1.000 euro achter zijn naam staan, nadat supporters op de elfde speeldag van de reguliere competitie Bengaals vuur gebruikten.