Goffin loot qualifier op Roland Garros, Darcis botst op Raonic
Foto: Photo News

David Goffin (ATP 11) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen een kwalificatiespeler. Steve Darcis (ATP 38) werd vrijdag bij de loting niet gespaard en is aan de Canadees Milos Raonic (ATP 6) gekoppeld.

Goffin komt voor het eerst uit tegen de 35-jarige Mathieu. Die Franse veteraan is een voormalige nummer twaalf van de wereld en bereikte twee keer (2002 en 2008) de achtste finales van Roland-Garros. De eerste grote naam die Goffin kan treffen is de Dominic Thiem (ATP-7) in de achtste finales. Die Oostenrijker hield onze landgenoot vorig jaar nog uit de halve finales. Ook de Serviër Novak Djokovic (ATP-2) en de Spanjaard Rafaël Nadal (ATP-4) zijn in dezelfde tabelhelft als Goffin ingedeeld. Goffin neemt voor de zesde keer deel aan Roland Garros. Bij zijn debuut in 2012 haalde hij meteen de achtste finales (vierde ronde) tegen Roger Federer. Vorig jaar stootte de Luikenaar door tot de laatste acht, waar hij verloor van Dominic Thiem.

Steve Darcis krijgt met Milos Raonic meteen een klepper voorgeschoteld. De 33-jarige “Shark” speelde nog niet eerder tegen de zeven jaar jongere Canadees, de runner-up van Wimbledon 2016.

De Greef tegen Gasquet

Arthur De Greef (ATP 127) is de derde Belgische man op de hoofdtabel. Hij plaatste zich vrijdag via de kwalificaties en moet het bij zijn Grand Slam-debuut opnemen tegen Richard Gasquet (ATP-25), een ervaren Fransman waar hij nooit eerder tegen speelde. Gasquet haalde vorig jaar nog de kwartfinales in Parijs en wordt meteen een heel lastige opdracht. 

Rafael Nadal (ATP 4) gaat dit jaar op zoek naar een tiende titel op Roland Garros. De Spanjaard opent zijn toernooi tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 45). In theorie wacht in de halve finales een duel tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 2). De andere halve finale gaat, op papier, tussen de Schotse nummer 1 van de wereld Andy Murray en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3).