Het Duitse metalfestival Wacken Open Air legt dit jaar een 7 kilometer lange pijplijn aan om bier naar de verschillende drankstanden op het festivalterrein te sturen. Op die manier wil de organisatie komaf maken met de tankwagens die de festivalweide in de vernieling rijden.

Wacken Open Air is het grootste metalfestival ter wereld. Begin augustus zakken onder meer Megadeth, Alice Cooper, Amon Amarth, Volbeat, Marilyn Manson, Accept en Status Quo naar het Noord-Duitse stadje.

Om komaf te maken met de tankwagens met bier die elk jaar de festivalweide in de vernieling rijden, besliste de organisatie dit jaar om een ondergrondse pijplijn aan te leggen die het bier over het hele festivalterrein verspreidt.

De pijplijn moet zowat 400.000 liter bier transporteren en bevindt zich op 80 centimeter onder grond. Op die manier blijft het bier ook koud. En dat is goed nieuws voor de festivalgangers die de voorbije jaren elk gemiddeld zo’n 5,1 liter gerstenat verbruikten tijdens het festivalweekend.

Duits metalfestival legt bierpijplijn aan

Een bijkomend voordeel van de pijplijn is dat het festivalterrein op die manier de rest van het jaar gewoon als weide kan gebruikt worden.

De festivalorganisatie liet trouwens ook weten dat er geïnvesteerd werd in een nieuwe drainagesysteem om de afwatering van het festivalterrein te verbeteren. ‘Maar onze bezoekers moeten niet vrezen dat er nergens modder zal zijn’, klinkt het verder.

Duits metalfestival legt bierpijplijn aan
Modderpret op Wacken Open Air Foto: BELGAIMAGE