Greg Van Avermaet begint aan voorbereiding Tour de France
Foto: BELGA

Greg Van Avermaet is het speerpunt van BMC in de Ronde van Luxemburg, die volgende week woensdag (31 mei) begint. De olympisch kampioen van Rio hervat er na een rustperiode van ruim een maand de competitie.

“Het plan was in mei een rustige trainingsperiode in te lassen na een klassiek voorseizoen dat zo druk was”, legt de 32-jarige Waaslander uit. “Ik begin nu stilaan op te bouwen richting Ronde van Frankrijk. Wanneer je een tijdje niet hebt gekoerst, is het lastig om je vormpeil in te schatten. Maar deze vijf ritten bieden mij de kans om terug in het wedstrijdritme te komen. Ik bekijk het dag per dag.”

Van Avermaet kende met winst in onder meer Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix een uiterst succesvol voorjaar. Na Luik-Bastenaken-Luik (23 april) zette hij de fiets even aan de kant.

BMC start in de Ronde van Luxemburg (2.BC) met drie Belgen. Naast Van Avermaet zijn dat Nathan Van Hooydonck en Loïc Vliegen. De selectie bestaat verder uit de Luxemburger Jempy Drucker, de Nederlander Floris Gerts en de Zwitsers Martin Elmiger en Michael Schär.