Groen en SP.A in Antwerpen: geen kartel, wel bondgenootschap

Groen en sp.a voeren in Antwerpen al een tijdje in alle stilte gesprekken die moeten leiden tot één brede kieslijst in Antwerpen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vrijdag.

Antwerps Groen-voorzitter Wouter Van Besien zou, volgens de bronnen van GVA, de lijst trekken. Er is echter geen sprake van een kartel tussen de twee partijen, die met dit progressief project de N-VA uit het zadel willen wippen. Van Besien heeft het over een ‘bondgenootschap’.

Op die kieslijst moet ook plaats zijn voor niet-politici, zoals kandidaten uit het middenveld, verenigingen, ondernemers en opiniemakers.

Antwerp sp.a-voorzitter Tom Meeuws en Van Besien zeiden al eerder dat ze pas na de zomer zouden beginnen met onderhandelingen over een mogelijke samenwerking, maar volgens verschillende bronnen waren er de afgelopen weken al gesprekken in die richting. Die zijn al redelijk concreet. Hoe de samenwerking eruit zal zien, is nog niet beslist. Er zou wel al een consensus zijn over Van Besien als lijsttrekker.

Sp.a en Groen geven zichzelf tot na de zomervakantie om te landen.