Bastia en Nancy degraderen uit Ligue 1, Lorient naar barrages
Gomis scoort voor Marseille en bezegelt zo het lot van Bastia. Foto: AFP

Op de slotspeeldag in de Franse Ligue 1 stond nog veel op het spel onderaan het klassement. Vijf ploegen bevonden zich in de gevarenzone. Caen en Dijon konden zich redden. Nancy en Bastia degraderen, Lorient moet naar de barrages. Olympique Marseille maakt met een vijfde plek kans op Europees voetbal.

AS Monaco was al zeker van de landstitel. De Monegasken boekten op de slotspeeldag een 2-3 zege op het veld van Rennes. Het was vooral onderaan in het klassement nog spannend in de strijd om het behoud. Lorient, Bastia, Nancy, Dijon en Caen speelden allen een beslissende wedstrijd in de strijd om het behoud. Nancy stond er na 37 speeldagen het slechtst voor met 32 punten, Bastia had er 34 en Lorient 35, Caen en Dijon 36.

Overwinning volstaat niet voor Nancy

Nancy pakte een 3-1 thuisoverwinning tegen Saint-Etienne. Alexis Busin, Modou Diagne en Faitout Maouassa bezorgden Nancy de overwinning die niet volstond voor het behoud. Nancy degradeert naar de Ligue 2.

Bastia had een moeilijke verplaatsing bij Marseille voor de boeg en ging met 1-0 nipt de boot in. Bafetimbi Gomis bezegelde het lot van Bastia dat als rode lantaarn zo naar de tweede klasse degradeert. Marseille eindigt als vijfde en speelt de voorrondes van de Europa League volgend seizoen.

Dijon en Caen redden zich

De drie andere ploegen speelden gelijk. Lorient speelde thuis 1-1 gelijk tegen Bordeaux en speelt binnenkort barrages om het behoud in de hoogste klasse. Dijon verzekerde zich met een scoreloos gelijkspel bij Toulouse van het behoud en dat deed ook Caen na een 1-1 gelijkspel bij PSG. Rodelin miste een penalty voor Caen maar scoorde in de toegevoegde tijd dan toch nog de belangrijke treffer.