Groenewegen klopt thuisrijders in Noorwegen, Belgen laten zich zien
Dylan Groenewegen klopt Hagen en Jensen in Noorwegen. Foto: Twiitter

De Belgen blijven het uitstekend doen in de Ronde van Noorwegen (2.BC). In de vierde etappe, gewonnen door de Nederlander Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo), finishten Tosh Van der Sande, Tom Van Asbroeck en Eliot Lietaer in de top tien en fietste Dimitri Peyskens een hele dag in de aanval.

De rit van bijna tweehonderd kilometer tussen Lillestrom en Sarpsborg werd gekleurd door een lange vlucht van vijf renners, met onder anderen de Belg Dimitri Peyskens. Dankzij een maximumvoorsprong van meer dan tien minuten werd Peyskens pas vier kilometer voor de finish gegrepen door het peloton.

Dat peloton spurtte op een hellende aankomst voor de zege. Een sprint waarin Nederlands kampioen Dylan Groenewegen zich voor de tweede keer in deze Ronde van Noorwegen de snelste toonde. De spurter van LottoNL-Jumbo was de Noren Edvald Boasson Hagen en August Jensen te snel af. Drie Belgen eindigden in de top tien: Tosh Van der Sande als vijfde, Tom Van Asbroeck als zevende en Eliot Lietaer als negende.

Pieter Weening finishte als twaalfde en dat volstond om zijn leidersplaats in het klassement te behouden. Boasson Hagen komt wel terug tot op drie seconden. Sander Armée zakt in de stand van twee naar vier en volgt nu op zes seconden. De Ronde van Noorwegen eindigt zondag met een rit van 153 kilometer.