Kenneth Van Gansbeke (IJF 48) is zaterdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de klasse tot 66 kg op het grandslamtoernooi in het Russische Ekaterinburg.

Na winst met ippon tegen de Oezbeek Murodjon Yuldoshev (geen ranking) verloor de 27-jarige Van Gansbeke vervolgens met dubbele waza-ari van de Braziliaan Charles Chubana (IJF 18). Zondag komen in Rusland Joachim Bottieau (IJF 26/-81 kg), Sami Chouchi (IJF 116/-81 kg), Toma Nikiforov (IJF 9/-100 kg) en Benjamin Harmegnies (IJF 45/+100 kg) in actie.

Van Gansbeke, topsporter bij Defensie, begon in Ekaterinburg met een moeizame zege tegen de Oezbeekse junior Murodjon Yuldoshev. Pas na 40 seconden in de Golden Score kon onze landgenoot, die na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro de overstap maakte van de Vlaamse naar de Waalse judofederatie, de beslissende ippon laten optekenen.

In zijn tweede kamp tegen zijn Braziliaanse leeftijdsgenoot Charles Chibana moest hij met twee waza-ari’s het onderspit delven en dat betekende meteen het einde van zijn aantreden in Rusland. Charles Chibana is wel aan een sterk seizoen bezig met goud op de Panamerican Open van Lima (25/3), zilver op de Panamerican Open van Santiago de Chile (18/3) en brons op de Grand Prix van Tbilisi (31/3).

De laatste medaille van Kenneth Van Gansbeke op een internationaal tornooi dateert nu al van 13 november 2015 toen hij brons veroverde op de Oceanië Open van Wollongong.