Nu al koper voor meubelketen Leen Bakker
Foto: Photo News

Blokker Holding maakt vaart met de uitverkoop. Meubelketen Leen Bakker, ook actief in België, is zo goed als verkocht.

Blokker Holding staat op het punt budgetmeubelketen Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De deal zou bijna rond zijn. Leen Bakker wordt verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Gilde is met het merk Kwantum al actief in het lage segment van de woninginrichters. Het ligt voor de hand dat Gilde de twee ketens nauw zal laten samenwerken door bijvoorbeeld de inkoop te bundelen.

180 winkels

Het is niet bekend hoeveel Gilde - gespecialiseerd in bedden, kasten, rolgordijnen en andere woonaccessoires - betaalt voor Leen Bakker. De keten heeft in België en Nederland zo’n 180 winkels, met bijna 2400 werknemers in dienst. De laatste bekende omzet: 325 miljoen euro voor het gebroken boekjaar 2015-2016.

Blokker kondigde dinsdag aan de ketens Intertoys, Maxi Toys, Big Bazar, Xenos en Leen Bakker te verkopen en zich volledig te concentreren op het merk Blokker.

Verouderd

De winkelformules onder de Blokker-paraplu kampen naar verluidt met veel achterstallig onderhoud. Ze zijn verouderd en er is niet snel genoeg ingespeeld op de opkomst van e-commerce. Volgens Blokker Holding zijn de ketens beter af onder een nieuwe eigenaar die er voldoende aandacht en geld in kan steken.