Club zal moeten vechten om tweede plek
Foto: BELGA

Club Brugge zal zijn titel niet verlengen. Blauw-Zwart ging met 2-1 verliezen op het veld van KV Oostende na een wedstrijd met verschillende gezichten en ziet zo Anderlecht - dat won op Charleroi zijn 34e titel pakken. Voor de Kustploeg blijft Europees voetbal mogelijk, de laatste speeldag zal duidelijkheid brengen over de vierde plaats en een plek in de finale van de Play-Offs.

Michel Preud’homme en Yves Vanderhaeghe moesten noodgedwongen schuiven. Björn Engels was ziek, Timmy Simons kreeg zo een basisplaats. Bij de thuisploeg moest Landry Dimata passen wegens een blessure, zijn plek werd ingenomen door Joseph Akpala. Ook de geschorsten Adam Marusic en Antonio Milic ontbraken, Canesin kwam zo in de basiself.

Club had maar één optie: winnen. In elk ander geval zag het de titel aan zijn neus voorbijgaan. De Bruggelingen namen dan ook het initiatief in de beginfase en waren baas. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Izquierdo kreeg de bal met een gelukje bij Vanaken, maar de middenvelder trapte de opgelegde kans naast de kooi van Dutoit. Oostende had het moeilijk in de beginfase, Izquierdo knalde de bal nog een meter over doel.

Ondertussen kwam Anderlecht op achterstand in Charleroi, maar dat leek een omgekeerd effect te hebben op Blauw-Zwart. Het gaf de controle uit handen, Oostende knokte zich in de match. Akpala kon zijn ex-club een opdoffer toedienen, maar schoot alleen voor Horvath voorlangs. Het bleek slechts uitstel van executie , uitgerekend die andere voormalige Bruggeling trok de trekker wel over. David Rozehnal won het duel van Palacios en knikte de voorzet van Canesin in doel: 1-0. Club Brugge schoot opnieuw wakker en leek over zijn dipje heen, Palacios trof plots de paal. Verder waren er nog flauwe pogingen voor Izquierdo en Vossen. Aan de overkant moest Horvath nog een keer plat op een schotje van Akpala.

Club zal moeten vechten om tweede plek
Rozehnal viert zijn treffer tegen zijn ex-club. Foto: BELGA

De technische staf van Club was duidelijk niet tevreden over de eerste helft, Rotariu bleef in de kleedkamer ten voordele van Limbombe. Het bracht echter niet meteen de beterschap die Preud’homme hoopte te zien. Oostende bleef vrank en vrij voetballen en kreeg de beste kansen. Vooral de bedrijvige Akpala liet zich opmerken en zorgde voor veel gevaar. Eerst schoot de spits over, nadien raakte hij in twee tijden niet voorbij Horvath. Claudemir kreeg tussendoor plots wel de bal voor de voeten, maar schrok zo hard dat hij hem zachtjes naar Dutoit speelde. Opnieuw aan de overkant was het ditmaal Capon die de 2-0 liet liggen.

Club Brugge was de kluts helemaal kwijt en kon amper een volwaardige aanval in elkaar knutselen. Het speelde veel te slordig en leek zich bij de feiten neer te leggen. Maar plots, helemaal uit het niets, was daar de gelijkmaker. Vanaken speelde Wesley aan, die schoot ineens uit de draai en verraste Dutoit met de lage schuiver: 1-1. Totaal tegen de gang van het spel in stond Club plots op gelijke hoogte. Het vertrouwen keerde plots terug, de schicht van Izquierdo zoefde over.

De kansen waren nu voor de Bruggelingen, de wedstrijd leek helemaal te keren. Limbombe leek in de rebound te kunnen scoren, maar zijn kopbal werd van de lijn gered. Niet veel later was moest Dutoit een trap van Limbombe keren. Club Brugge drukte en net als tien minuten eerder viel het doelpunt aan de overkant. De Brugse defensie laat een diepe bal doorschieten omdat er drie man buitenspel staat, maar Akpala was daar niet bij en de spits profiteerde. Hij lobde Horvath feilloos: 2-1 en game over voor Club. Op hetzelfde moment had Teodorczyk in Charleroi de 1-2 op het bord gezet voor Anderlecht. De veer brak bij Blauw-Zwart, de titeldroom was gaan vliegen. Aan de stand veranderde niets meer, Club moet komend weekend nog alles uit de kast halen om de tweede plek vast te houden tegen Gent. Oostende ligt dan weer op koers voor een Europees ticket.