Afperser veroordeeld die dreigde om kinderen Michael Schumacher te vermoorden
Foto: Mercedes GP
In Duitsland is een man veroordeeld die ermee dreigde om de kinderen van F1-legende Michael Schumacher te vermoorden.

De man kreeg een voorwaardelijke celstraf opgelegd nadat hij de echtgenote van Michael Schumacher afperste. Hij dreigde ermee de kinderen van Michael Schumacher te doden.

In 2016 vroeg de 25-jarige man in een e-mail 900 000 euro, anders dreigde hij ermee dat Gina-Maria en Mick Schumacher iets zou overkomen: "Indien het geld niet is ontvangen tegen 31 maart, dan zullen jouw kinderen op een of andere manier gedood worden. In de Formule 4 gebeuren veel ongelukken," luidde het.

Mick Schumacher was ten tijde van het dreigement in 2016 actief in de Formule 4. Gina-Maria is dan weer actief in de paardensport.

Corinna Schumacher, de echtgenote van Michael Schumacher, stapte meteen naar de politie. Die konden de dader snel opsporen aangezien de man in de dreigmail zijn persoonlijk bankrekeningnummer vermeldde. Tijdens de rechtszaak raakte bekend dat hij ook van plan was om de eigenaar van het autoverhuurbedrijf Sixt af te persen.

De man, waarvan de naam niet vermeld mag worden, werd veroordeeld tot een jaar cel waarvan negen maanden voorwaardelijk. Ook zal hij zich psychiatrisch moeten laten begeleiden en een geldboete van 4 500 euro moeten betalen. De man weet naar eigen zeggen tot op de dag van vandaag niet waarom hij besloot om de familie Schumacher af te persen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: