TV TIPS. Niet zomaar ‘The Boss’

Vanavond vertelt Bruce Springsteen over zijn leven. We begrijpen als dat het enige zou zijn dat u interesseert. Maar voor wie interesse heeft in crimi of vrouwenvoetbal is er ook wat lekkers op de buis.

TYPISCH MENSEN

Eén 20.40-21.15 uur

Nieuw populairwetenschappelijk programma, waarin via sociale experimenten het menselijk gedrag wordt verklaard. Misschien moeten ze eens verklaren waarom de man (Freek Braeckman) weer de presentator is en de vrouw (Julie Van den Steen) de sidekick.

APPLE TREE YARD

Canvas 22.05-23.00 uur

Zeg nog eens dat er geen goeie rollen zijn voor vrouwen boven de veertig: Emily Watson (50) mag in deze psycho-thrillerserie een seksueel bedrijvige wetenschapster neerzetten, die zichzelf en haar minnaar (Ben Chaplin) de verdoemenis in neukt.

RED FLAMES

Eén 21.15-21.45 uur

U kon het afgelopen weekend nog in deze krant lezen: vrouwenvoetbal is mooier dan mannenvoetbal. Technischer, ook. De Red Flames hebben zich voor het EK weten te plaatsen. In deze tweedelige documentaire wordt hun voorbereiding op dat toernooi gevolgd.

BRUCE SPRINGSTEEN: IN HIS OWN WORDS

Canvas, 23.42-23.55 uur

Bruce Springsteen is de verpersoonlijking van de Amerikaanse rockmuziek. Zijn bijnaam is niet voor niets The Boss. In deze documentaire komt de zanger van ‘Born in the U.S.A.’ zelf aan het woord. Hij vertelt over de momenten die hem ertoe hebben aangezet om muzikant te worden. Hij haalt herinneringen op aan zijn jeugd, zijn optredens en aan zijn E Street Band.

HET LAATSTE KUNSTJE

NPO2, 22.55-00.05

De Nederlandse kunstenaar Menno de Nooijer heeft een hechte band met zijn vader Paul, die ook kunstenaar is. Hun laatste werk samen is een doodskist voor Paul, die een vergevorderde vorm van prostaatkanker heeft. Menno maakt de doodskist, die ook een rekwisiet is in een videoperformance. Dit is het portret van een kunstenaarsduo en van een zoon en vader die afscheid nemen van elkaar.