Trouwlocaties met een twist
Foto: iStock

Terwijl de mooiste locaties zich op Pinterest blijven ophopen, liggen originele trouwlocaties voor de niet-traditionele bruid in België niet voor het grijpen. Even de hoop op een trouwlocatie met een twist opgegeven? Dan weten deze acht tips vast wel raad.

Industrieel en landelijk

Trouwlocaties met een twist
Tombeek Plage & Ateliers Foto: Géraldine Dardenne

Tombeek Plage & Ateliers is een verborgen parel in Overijse, waar stadsmensen in de jaren 50 kwamen zwemmen in de natuurlijke vijver en luieren aan het strand. De zwemvijver mag dan misschien verdwenen zijn, de industriële loft wordt nog steeds omringd met vier hectare natuur, inclusief appelbomen en een idyllisch riviertje. Samen met weddingplanner Hotel Chevalier worden er hippe, creatieve en ontspannen feesten georganiseerd.

Charmante chalet aan het water

Trouwlocaties met een twist
Chalet Robinson Foto: Maitha Lunde

Gasten die met een bootje naar een huwelijksfeest worden gebracht, voelen zich meteen in een romantische stemming. Het kan, en wel in het hart van ons land. In het Ter Kamerenbos bevindt zich de Chalet Robinson, die enerzijds de charme van een Amerikaanse filmset en anderzijds de sfeer van de Belgische Ardennen uitademt.

Botanische serre op locatie

Trouwlocaties met een twist
Transparante tent Foto: Pinterest

Een transparante tent afhuren die neergezet wordt op uw droomlocatie is altijd een goed idee. Te leuk trouwen verhuurt sinds kort een verplaatsbare tent die met de nodige aankleding laat denken aan een botanische serre. Of voor zij die het even groots zien als Pippa, kan uiteraard ook een volledige orangerie ter waarde van 115.000 euro gehuurd worden bij PBI Event Architecture.

Met de tenen in het zand

Trouwlocaties met een twist
Beachhouse 25

Trouwen op het strand lijkt misschien alleen weggelegd voor zuiderse landen, toch kan het ook dichter bij huis. De strandpaviljoenen aan de Zeeuwse Kust, zoals Loods 10 of Beachhouse 25, vormen de ideale setting voor een origineel strandhuwelijk. Bij slecht weer kan het feest naar binnen verplaatst worden, waar het zicht op zee nog steeds zorgt voor een unieke sfeer.

Mystiek trouwen in het bos

Trouwlocaties met een twist
Ceremonie in het bos Foto: Ton Korfage

Sprookjeshuwelijken bestaan echt: Trouwen in het bos organiseert buitenbruiloften in de mooiste bossen van Nederland en België. Voor liefhebbers van een vintage, bohemian, ecologisch of festivalthema.

De sfeervolle Ardennen als setting

Trouwlocaties met een twist
Moulin de Lembrée Foto: Oak & Fir

Het zuiden van ons land biedt een zee aan prachtige locaties aan. Een weekend weg met uw meest dierbare vrienden en familieleden, genieten van een magnifiek zicht, kortom een huwelijk om nooit meer te vergeten. La ferme de Père Louis of de Moulin de Lembrée zijn een van de vele originele locaties die de Ardennen te bieden heeft.

Romantisch in een schuur

Trouwlocaties met een twist
De Roode Poorte Foto: Lux Photography

Veel bruidjes dromen van een Pinterestproof trouwfeest in een schuur. Prijs u gelukkig, want ons Belgenlandje telt een heleboel schuren die verhuurd worden. Denk: de roode poorte, hoeve Engelendael of de heerlijkheid van marrem.

Amsterdam, de groenste stad

Trouwlocaties met een twist
Arendshoeve Amsterdam Foto: Wianda Bongen

Altijd al gedroomd van een bruiloft in het buitenland, maar geen al te ruim budget? Een budgetvriendelijk alternatief is Amsterdam, het walhalla van de originele trouwlocaties. Op slechts een paar uur van ons Belgenland bevinden zich twee groene locaties om bij weg te dromen: de Hortus Botanicus en de Arendshoeve. Een botanische sfeer in een locatie vol planten en bloemen zorgt voor een onvergetelijk feest.