Diana Taurasi rondt magische kaap in WNBA
Foto: Photo News

De Amerikaanse Diana Taurasi (34) is de eerste basketster in de geschiedenis van de WNBA (Women’s National Basketball Association) die meer dan 7.000 punten, 1.500 rebounds en 1.500 assists op haar naam heeft staan.

De teller van Taurasi staat nu op maar liefst 7.327 punten, 1504 rebounds en 1577 assists. De Amerikaanse shooting-guard van Phoenix Mercury heeft deze indrukwekkende statistiek behaald na de overwinning van woensdag tegen Indiana Fever. Phoenix won de wedstijd met 85-62 en opnieuw was ze beslissend met 13 gescoorde punten, 6 rebounds en 1 assist. Daarmee bereikte ze de mijlpaal van 1500 rebounds in 13 seizoenen WNBA, die ze allemaal speelde in het shirt van Phoenix. Voordien speelde ze samen met Emma Meesseman in Ekaterinburg, een team in de Russische competitie.

Taurasi werd viermaal olympisch kampioene en tweemaal wereldkampioene met de VS. In clubverband won ze 3 WNBA-titels en werd ze in 2009 verkozen tot MVP (most valuable player). Het is dan ook geen verrassing dat ze als een van de beste basketbalspeelsters ter wereld wordt beschouwd. Op 34-jarige leeftijd denkt de vleugelspeelster bovendien nog niet aan stoppen: ze staat immers op het punt een langetermijncontract te ondertekenen bij Phoenix Mercury.

Taurasi heeft trouwens voor de tweede week op rij een reden om te vieren, want vorige week stapte ze nog in het huwelijksbootje met ex-Australisch international Penny Taylor.