De Amerikaanse president Donald Trump is niet opgezet met de aanwijzing van een speciale aanklager om mogelijke Russische inmenging bij de verkiezingen van vorig jaar te onderzoeken. Hij spreekt van ‘de grootste heksenjacht op een politicus in de geschiedenis van de Verenigde Staten’.

Dat meldde Trump vanmorgen op Twitter. Het is zijn eerste getweete reactie op de aanstelling van gewezen FBI-baas Robert Mueller. Hij beweert ook dat er tijdens de campagne van Clinton en onder het bewind van Obama illegale zaken zijn gebeurd ‘waarvoor er geen speciaal onderzoek is ingesteld’.

 

Gisterenavond verstuurde Trump wel al een persbericht over de aanstelling. 'Ik kijk ernaar uit dat deze kwestie snel opgelost zal zijn', klonk het toen genuanceerder. 'Zoals ik al verschillende keren heb gezegd, zal een diepgaand onderzoek bevestigen wat we al weten - er was geen geheime verstandhouding tussen mijn campagne en een buitenlandse entiteit', stond in het korte persbericht.

Maar ook haalde Trump gisteren opnieuw stevig uit naar de media. Zo stelde hij dat 'nog nooit een politicus zo oneerlijk behandeld werd als hem.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in