Geblesseerde David Goffin niet opgewassen tegen Cilic in Rome
Foto: AP

David Goffin (ATP 10) is donderdag uitgeschakeld in de derde ronde (achtste finales) van het Masters 1.000 toernooi in Rome (4.273.775 euro). Hij verloor op het gravel in de Italiaanse hoofdstad in twee sets van de Kroaat Marin Cilic (ATP 8).

Na 1 uur en 25 minuten stond de 6-3, 6-4 eindstand op het scorebord van de Next Gen Arena. Tijdens de wedstrijd liet Goffin twee keer de kiné op het terrein roepen omdat hij last had van de linkerdij.

Goffin (26) en Cilic (28) stonden donderdag voor de vijfde keer tegenover elkaar, Goffin leed zijn tweede nederlaag tegen de boomlange Kroaat (1m98). Het was voor de Luikenaar, het negende reekshoofd in Rome, zijn derde deelname aan het Internazionali BNL d’Italia. De voorbije twee jaar schopte hij het telkens tot de kwartfinales.

Ook Wawrinka sneuvelt

Cilic, als zesde geplaatst, neemt het voor een plek bij de laatste vier op tegen de Amerikaan John Isner (ATP 24). Die klopte donderdag 's werelds nummer drie Stan Wawrinka. De 32-jarige Zwitser moest in 1 uur en 25 minuten met 7-6 (7-1) en 6-4 de duimen leggen voor Isner.

De voorbereiding van Wawrinka op Roland-Garros verloopt verre van ideaal. In Rome had hij in de tweede ronde ook al drie sets nodig tegen de Fransman Benoît Paire (ATP-44) en diezelfde Paire schakelde hem vorige week in Madrid in de tweede ronde uit. Eind april eindigde het in Monte-Carlo voor Wawrinka in de achtste finales met een nederlaag tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP-23). Wawrinka won Roland-Garros in 2015, vorig jaar bereikte hij de halve finales van het gravelgrandslam.