Komt het ultieme gevecht er dan toch? “MMA-vechter McGregor is akkoord, nu bokser Mayweather nog overtuigen”
Foto: rr

Dana White, president van de Ultimate Fighting Championship (UFC) en organisator van Mixed Martial Arts (MMA), heeft donderdag bevestigd dat er een akkoord is met de Ierse MMA-bokser Conor McGregor (28) om het in de boksring op te nemen tegen de Amerikaanse bokskampioen Floyd Mayweather (40). Nu rest White nog de taak om Mayweather te overtuigen.

“Aan de kant van McGregor is iedereen akkoord”, bevestigde Dana White aan televisiezender TNT. “Ik garandeer hiermee niet dat het gevecht zal plaatsvinden, maar Conor heeft zijn contract al getekend. Nu rest er ons nog genoeg tijd om tot een akkoord te komen met Mayweather en zijn manager Haymon. Als dat lukt, nemen beide kemphanen het daadwerkelijk tegen elkaar op”, voegde hij eraan toe.

McGregor heeft bovendien reeds toegestemd om volgens de regels van de Engelse boks te vechten, de categorie van Mayweather, en niet volgens de MMA-regels. Het Ierse woelwater behaalde reeds 21 overwinningen en amper 3 nederlagen en staat bekend om zijn gewaagde uitspraken en agressieve boksstijl.

Floyd ‘Money’ Mayweather is twaalf jaar ouder en heeft zijn bijnaam niet gestolen: hij verdiende namelijk al meer dan 800 miljoen dollar in de ring. De Amerikaan wordt als een van de beste boksers aller tijden gezien, omdat hij tot op heden ongeslagen is met 49 zeges in 49 professionele kampen. Hiervan beëindigde hij er 26 met een KO. In 2015 ging ‘Pretty Boy Floyd’ met pensioen en liet hij weten niet meer in de ring te zullen stappen voor een bedrag onder 100 miljoen dollar. Volgens White kan de Amerikaan dan ook de volle 100 miljoen verdienen voor wat velen al de “grootste bokswedstijd aller tijden” noemen. McGregor zou daarentegen ‘amper’ 75 miljoen opstrijken.