‘Big Slide’ strijkt neer op het strand van Oostende
Archiefbeeld: Waterpret op de ‘Big Slide’ in Antwerpen. Foto: Kioni Papadopoulos

Goed nieuws voor waterliefhebbers: na Antwerpen en Rotterdam is het de beurt aan Oostende om de ‘Big Slide’ te ontvangen. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli wordt de leukste en langste waterglijbaan van het land uitgerold op het strand van de populaire badstad. Acht meter hoog en 150 meter lang, dat is anderhalf voetbalveld glijplezier voor jong én oud.

Voor de eerste editie in Oostende wordt de waterglijbaan opgebouwd op het strand aan de Koning Boudewijnpromenade, ter hoogte van de Surfclub Oostende. Bovenop de glijbaan hebben de deelnemers een uniek uitzicht over de koninklijke gaanderijen, het Thermae Palace, het strand en de Noordzee.

Net als op de edities in Rotterdam en Antwerpen vorig jaar, wordt er een gigantische stelling gebouwd van acht meter hoog en 150 meter lang. Op de stelling wordt vervolgens een rubberen laag gelegd met daarop twee glijbanen waarop constant water wordt gepompt. Er komen twee aparte banen. Eentje voor families en kinderen en eentje voor de snelle glijders. De Big Slide afgaan mag je enkel op een zwemband of ander opblaasbaar accessoire.

‘Big Slide’ strijkt neer op het strand van Oostende
Foto: Kioni Papadopoulos

‘We zijn bijzonder blij dat we de ‘Big Slide’ naar Oostende kunnen halen’, zegt schepen van Jeugd en Sport Arne Deblauwe. ‘Oostende is het hele jaar door een populaire bestemming, maar het weekend van 21 juli steekt er traditioneel bovenuit als één van de drukste weekends van onze badstad. Dat weekend verwelkomen we duizenden bezoekers uit zowel binnen – als buitenland.’