TV-TIPS. Oost west, Vlaanderen asbest
Foto: vrt

Van de strijd van de Cambodjaanse boeren tegen de elite tot iets heerlijk banaal: vanavond is er weer voor elk wat wils.

1 PANO

Eén 21.25-22.05 uur

Thomas Vanderveken tweette gisteren al dat hij deze aflevering van Pano gezien had en dat die best aan te raden was. We geloven hem. Vanderveken is een intelligent man en het onderwerp – asbest – ligt hem na aan het hart. Zijn vader stierf aan longvlieskanker.

2 CHANGING LANES

Q2 22.40-0.30 uur

Het uitgangspunt van Changing lanes is heerlijk banaal. Yuppie-advocaat Gavin Banek moet bij de rechtbank een belangrijk document voorleggen in een miljoenenzaak. Alcoholist Doyle Gipson moet naar de rechtbank om verzet aan te tekenen tegen zijn ex-vrouw, die met de kinderen uit New York wil verhuizen. Allebei zijn ze laat. En dan botsen ze op de snelweg.

3 SILENT LAND

NPO 2 22.55-0.10 uur

Kleine boerenbedrijven in Cambodja proberen stand te houden tegen een kleine elite die grof geld verdient door hun land illegaal op te kopen.

4 LES INVISIBLES

France 2 23.35-01.25

Wat is een mens zonder historie? Dankzij documentairemaker Sébastien Lifshitz zijn de levens van elf hoogbejaarde homo’s en lesbiennes vastgelegd voor de eeuwigheid. De elf, geboren tussen de twee wereldoorlogen, vertellen over hun geheime liefdes en leven, die ze ondanks alles zo oprecht mogelijk hebben beleefd.