Meer meisjes kiezen voor STEM
Foto: anp marcel antonisse
Er zijn steeds meer meisjes die kiezen voor STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics) in het secundair onderwijs. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de STEM-monitor van de Vlaamse ministers van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en Werk Philippe Muyters (N-VA).

In de derde graad blijkt in het schooljaar 2015-2016 het aandeel meisjes in de STEM-richtingen 30,10 procent te bedragen. Dat is een stijging tegenover de 27,40 procent van het schooljaar 2010-2011. De ministers maken zich sterk dat een aandeel van 33,33 procent tegen 2020 haalbaar is.

In het aso is  er ongeveer een evenwicht tussen jongens en meisjes. In het tso en bso is de overgrote meerderheid mannelijk.
Onderwijsminister Crevits juicht de opmars van de meisjes toe. ‘Ook met de modernisering van ons secundair onderwijs wordt er een duidelijke keuze gemaakt voor STEM als een sterk studiedomein en stimuleren we scholen om te evolueren naar campus- of domeinscholen’, merkt ze op.

Samen met Muyters lanceert ze binnenkort een website die het bestaande STEM-aanbod zowel op school als daarbuiten in kaart brengt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig