Dit is het nieuwe gezicht van L’Oréal
Elle Fanning op het MET Gala begin mei Foto: AFP

Actrice Elle Fanning is het nieuwe gezicht van cosmeticabedrijf L’Oréal. Dat kondigt ze vandaag zelf aan via Instagram.

De 19-jarige Elle Fanning zal op het filmfestival in Cannes voor het eerst naar buiten treden als het gezicht van L’Oréal. De jongere zus van Dakota Fanning zal er twee films voorstellen waarin ze zelf meespeelt, The beguilded en How to talk to girls at parties.

De actrice schittert naast Blake Lively, Julianne Moore, Susan Sarandon, Naomi Watts en Eva Longoria in het lijstje van L’Oréal-gezichten. Ze is een van de jongste gezichten van het merk, maar dat houdt haar niet tegen. ‘Ik ben nog op zoek naar mijn eigen stijl en naar het type vrouw dat ik wil zijn, een cruciaal onderdeel tijdens het opgroeien. Mijn leeftijdsgenoten representeren, is iets waar ik enorm naar uitkijk.’

Ook L’Oréal heeft niks dan lof voor de jonge actrice. ‘Elle is een natuurlijke keuze voor ons merk, omdat het onze liefde voor schoonheid en cinema benadrukt. Ze is het gezicht van een nieuwe generatie en een gerenommeerde actrice, maar ook een inspirerend doek voor make-up artiesten’, aldus ceo Pierre Emmanuel Angeloglou.

Elle is niet aan haar proefstuk toe als het op modellenwerk aankomt. Ze poseerde al voor de lens van onder andere Tiffany & Co., Miu Miu en Marc by Marc Jacobs.