Ontdek de Belgische modeontwerpers van morgen
SHOW 16 La Cambre Foto: BELGA

Wie worden de modeontwerpers van morgen? De drie Belgische modescholen organiseren ook dit jaar een catwalkshow voor het grote publiek waarbij modestudenten hun (afstudeer)collecties mogen voorstellen. Een overzicht voor wie dat niet wil missen.

Wie zowel het werk van de studenten van La Cambre-Mode[s], de modeafdeling van de Brusselse kunstschool, als die van de Antwerpse Modeacademie op de catwalk wil ontdekken, doet er goed aan om het eerste weekend van juni te blokkeren. Beide modescholen planden hun eindejaarsdefilé namelijk op dezelfde data: vrijdag 2 en zaterdag 3 juni.

La Cambre, waar modeontwerpers zoals Anthony Vaccarello en Cédric Charlies afzwaaiden, koos opnieuw de Hallen van Schaarbeek om het evenement te laten plaatsvinden, terwijl de Antwerpse Modeacademie zijn tenten nog eens opslaat in Park Spoor Noord. Tickets kosten 15 (staan) of 35 euro (zit) in Antwerpen, 17,50 (staan) of 32,50 euro (zit) in Brussel.

Wie het gebeuren van heel dichtbij wil meemaken, kan zijn kans wagen bij de casting. De achttien ontwerpers van de Antwerpse Modeacademie zijn immers nog op zoek naar modellen om hun creaties te showen. De casting gaat door in de lokalen van de Modeafdeling, Nationalestraat 28 (vijfde verdieping), op dinsdag 23 en woensdag 24 mei, telkens van 09.30 tot 17.00 uur.

De shows van de modeafdeling van KASK Gent vinden plaats in het weekend van 15 en 19 juni. Voor de show in de Eskimofabriek slaan de modestudenten dit jaar de handen in elkaar met de studenten film en jazz-pop van de School of Arts. Met als resultaat: mode uit het hart van jonge muzikanten en filmmakers. Tickets kosten 25 euro (17 voor studenten).