125.000 euro voor de gehaktballen van Balls & Glory
Foto: put

Gehaktbalketen Balls & Glory haalde maandag 125.000 euro op via crowdlending (leningen aan kmo’s). Het bedrag werd in slechts 40 seconden ingezameld via de beleggerscommunity van Look&Fin, zo meldt die laatste.

Wim Ballieu heeft grootste plannen: hij wil tegen 2025 vijftig restaurants openen, waarvan één in New York. De eerste Balls & Glory werd vijf jaar geleden geopend in Gent. Vandaag staat de teller op zes, met vijf adressen in eigen land en één in Nederland. Daarnaast is er ook een foodtruck die festivals en evenementen afschuimt.

De verdere internationalisering van de keten kost geld, en daarom maakte het bedrijf vorige maand bekend dat het een beroep wil doen op crowdfunding, om verder te kunnen groeien. Maandag waren er amper veertig seconden nodig voor Balls & Glory om 125.000 euro op te halen via het platform Look&Fin.

Ballieu wilde het beoogde bedrag inzamelen als werkkapitaal van de groep en om recente investeringen in softwaresystemen te herfinancieren, klinkt het. De beleggers worden maandelijks terugbetaald vanaf de eerste maand na hun investering, en krijgen een brutorente van zeven procent.