Desramaults klaar om nieuw restaurant te openen
Foto: pol de wilde
Kobe Desramaults heeft de naam van zijn nieuwe zaak onthuld. Chambre Séparée biedt plaats aan amper zestien tafelgasten die om en bij de twintig gerechten voorgeschoteld zullen krijgen.

Enkele maanden geleden trok Kobe Desramaults de deuren van zijn sterrenzaak In De Wulf achter zich dicht. Hij maakte daarna een grote reis naar Azië en nu is hij klaar voor zijn nieuwste project. Dat kreeg de naam Chambre Séparée mee en opent op 1 juni in de oude Belgacomtoren in Gent. 

Een plaatsje reserveren kan vanaf nu via de website. Wie er aan tafel schuift, mag zich aan een twintigtal gangen verwachten. 'De gerechten wisselen naar gelang wat landbouwers en leveranciers aanvoeren en het seizoen. Je kan het misschien het beste vergelijken met een concert. U levert zich over aan de chefs', klinkt het. Welk prijskaartje daar aan vasthangt, is wel nog niet bekend.

Eind juni opent Desramaults nóg een zaak, een tweede vestiging van zijn bakkerij De Superette in het openluchtmuseum van Bokrijk. Een speciaal zuurdesembrood, gemaakt met allemaal ingrediënten uit de omgeving, wordt vanaf dan verkocht in het museum.

 

chambre Séparée ( link in bio)

A post shared by Kobe Desramaults (@kobewulf) on