Na de achtste speeldag in Play-Off 2 is nog niet beslist wie de finale speelt tegen KRC Genk maar voorlopig lijkt het wel een Limburgse derby te zullen worden. In de A-reeks staat STVV na de zege tegen Union immers alleen op kop, maar met nog twee speeldagen te gaan liggen er nog kapers op de kust. In de B-reeks is de spanning weg maar vielen er ook vanavond nog heel wat goals te noteren.

A-reeks: STVV komt alleen op kop

STVV kwam tegen Union op voorsprong in het Koning Boudewijnstadion na een strafschop in de 25e minuut na een fout van Perdichizzi. Igor Vetokele stuurde Saussez naar de verkeerde kant en trapte de bal droog in de rechterhoek: 0-1. Union knokte zich terug in de wedstrijd maar toen Vetokele net voor het rustsignaal zijn tweede van de avond maakte zag het er niet goed uit voor de Brusselaars. Perdichizzi kopte vroeg in de tweede helft de 1-2-aansluitingstreffer nog wel tegen de touwen maar amper vier minuten later lag de wedstrijd in een definitieve plooi. Een fout op doelman Caussez werd niet gefloten, waardoor Ceballos de bal in het lege doel kon droppen: 1-3. Het werden uiteindelijk zelfs nog zware cijfers toen Ceballos zijn tweede van de avond scoorde: 1-4. Door deze zege komen de Truienaars alleen op kop in de A-reeks.

Met nog twee speeldagen voor de boeg in de play-offs lijkt het dus een Limburgse derby te worden in de barrages tegen de winnaar van Play-off 2B. Daarin is Racing Genk al sinds vorig weekend zeker van de eindzege (zie lager). De winnaar van het treffen neemt het in de finale op tegen de nummer vier uit Play-off I voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League.

De wedstrijd op de Freethiel tussen Waasland-Beveren en Lierse begon een halfuur later. Er was amper afgetrapt toen de 0-1 van Zinho Gano op het scorebord stond. na een overtreding van Issahaku Yakubu kreeg de thuisploeg echter ene strafschop en Rudy Camach liet die kans niet liggen. Nog voor de rust maakte Jens Cools de 2-1 maar Lierse kwam na rust via een heerlijke vrije trap van Dylan de Belder weer langszij: 2-2. Waasland-Beveren was weer wakker geschud blijkbaar want Langil maakte er na een knappe actie en dito afwerking vanuit een schuine hoek 3-2 van. Door deze zege worden de Waaslanders derde, op vier punten van leider STVV...

Tussenstand:

1. STVV 16

2. KV Mechelen 13

3. Waasland-Beveren 12

4. Union 10

5. Lierse 10

6. Standard 8

B-reeks: geen spanning maar wel veel goals

Een wedstrijd zonder inzet aangezien Genk al zeker is van een plek in de finale maar toch viel er wel wat te beleven aan de Kehrweg. Eupen wilde voor eigen volk nog eens vieren maar kwam op achterstand na een heerlijke knal van Elohim Rolland. Een hoekschop van Jeffrén ging via Rougeaux rechtstreeks in doel en nog voor rust mocht Onyekuru na een fout op hem zelf de thuisploeg vanop de stip op voorsprong trappen: 2-1. In de tweede helft dikte diezelfde Onyekuru zijn doelpuntentotaal nog wat aan: 3-1. Ook de Kerels kregen nog een strafschop na fel uitkomen van doelman Van Crombrugge maar verder dan de 3-2 van Totovytskyy kwamen de bezoekers ondanks een slotoffensief(je) niet meer.

Lokeren ten slotte won op het veld van Roeselare en ook hier werd duchtig gescoord. Thibaut Van Acker had de thuisploeg nochtans op voorsprong gebracht maar met goals van Guus Hupperts net voor en Marko Miric net na de rust leken de Waaslanders het laken naar zich toe te trekken. Na een fout van Skúlason mocht Cornet de stand echter weer in evenwicht brengen met een strafschop na een duwfout. Amper een minuut later kwam Lokeren echter toch weer op voorsprong via een afgeweken bal van Steve de Ridder: 2-3

Racing Genk sluit zondagavond (20u00) de speeldag af met een verplaatsing naar Moeskroen, dat woensdag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zijn licentie voor volgend seizoen kreeg en dus in de hoogste klasse blijft.

Tussenstand:

1. Genk (7) 19

2. Lokeren 13

3. Eupen 10

4. Moeskroen (7) 8

4. Kortrijk 8

6. Roeselare 4