Perfecte kleuren + meeslepend geluid = droombioscoop bij je thuis
Foto: Samsung QLED
Combineer een QLED-tv met een soundbar die geluid op bioscoopniveau levert en een Ultra HD Blu-ray-speler, en je spreekt over het neusje van het zalm qua tv-kijken. QLED zorgt voor een revolutie in tv-land, dankzij de baanbrekende Quantum Dots-beeldtechnologie . De verbluffende kleuren die ongezien realistisch van het scherm spatten en het spectaculaire contrast zorgen voor een geweldige kijkervaring. Je ziet films en tv-series even levendig als de regisseur ze voor ogen had, en niet als een flauw afkooksel. QLED-tv’s komen bovendien met een slimme Smart Hub die je favoriete content groepeert en een even pientere bediening. Je kunt de nieuwe Samsung-tv’s zelfs via de smartphone besturen. Of gebruik de One Remote, de meegeleverde universele afstandsbediening die alle andere zappers op de salontafel vervangt. Dat is al heel sterk. Je moet eigenlijk maar twee zaken toevoegen om echt de ultieme tv-avond te beleven: een soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning, zoals de Samsung HW-K950, en een Ultra HD Blu-ray-speler, zoals de Samsung UBD-K8500.
Dossier aangeboden door Samsung.

Omhuld door geluid

Is het je al opgevallen dat films in de bioscoopzaal veel intenser overkomen? Dat heeft natuurlijk te maken met het gigantische scherm en de pikdonkere omgeving, maar ook met het intelligente gebruik van surroundgeluid. In de bioscoopzaal komt het geluid op je af zoals je zou verwachten. Een superheld die van links in het beeld komt aangelopen, die hoor je ook effectief links. Tijdens een dolle rit door de straten van San Francisco komen de geweerschoten van achtervolgers van achteraan in de zaal. Dit uitgekiende gebruik van geluidseffecten is belangrijk om je te laten opgaan in de actie op het scherm. ‘Suspend your disbelief’ noemen ze dat in Hollywood. Streefdoel is dat je helemaal ondergedompeld wordt in de film en even alle andere zaken vergeet.

De meeste bioscoopzalen zijn in recente jaren overgestapt naar de nieuwste surroundversie, Dolby Atmos. Dolby Atmos zorgt voor een meeslependere ervaring door het klassieke surroundgeluid (waar geluid rondom je komt) aan te vullen met geluid dat van boven je komt. Het klinkt misschien geen grote stap, maar toch maakt Dolby Atmos een groot verschil. Opeens vliegen helikopters over je heen, klinkt een scène in een kathedraal even ruimtelijk als je zou verwachten en ervaar je ruimteveldslagen in drie dimensies.

Leuk voor bioscoopbezoekers allemaal, maar kun je dit ook thuis beleven? Jawel, met de Samsung HW-K950 bijvoorbeeld. Deze 5.1.4-soundbar is een van de weinige die in staat is om Dolby Atmos bij je thuis weer te geven zoals het hoort. Dat is mogelijk dankzij vijftien speakers in de soundbar, een krachtige subwoofer en twee draadloze luidsprekers die je achteraan in de kamer plaatst. Oh ja, en als je muziek wilt beluisteren, is deze soundbar - net zoals de meeste Samsung-soundbars - helemaal klaar om je eigen muziekbestanden af te spelen of muziek te spelen via streamingdiensten.

Films in de beste kwaliteit

Wil je de allerbeste beeldkwaliteit bij films ervaren? Dan is er geen twijfel mogelijk: je bekijkt je favoriete kaskraker best op Ultra HD Blu-ray. Deze opvolger van Blu-ray brengt de beste beeld- en geluidskwaliteit recht naar je woonkamer. Films in dit formaat zijn in Ultra HD-resolutie, vaak in een adembenemende High Dynamic Range-uitvoering. Meestal zijn UHD-films ook uitgerust met een Dolby Atmos-soundtrack. Je krijgt dus echt het allerbeste geserveerd, zodat je echt alles uit je QLED-tv haalt - en vooral enorm kunt genieten van de beste kijk- en luisterervaring.

Het mooie aan een Ultra HD Blu-ray-speler zoals de UBD-K8500 is dat je ook je oude filmcollectie kunt blijven bekijken. De speler kan immers probleemloos DVD’s en Blu-rays afspelen. Hij speelt zelfs muziek-cd’s, die je desgewenst draadloos kunt streamen naar andere draadloze Samsung-speakers elders in huis.