Deruddere keert terug naar België voor nieuwste film
Foto: De Film van het Jaar

De Belgische regisseur Dominique Deruddere is opnieuw in het land. Nadat hij tien jaar geleden België verliet voor het Amerikaanse Los Angeles is de regisseur teruggekeerd naar de heimat om er zijn nieuwste prent te draaien. 'The Chapel' wordt een psychologische thriller die draait rond de Koningin Elisabethwedstrijd, zegt Deruddere aan het Brusselse stadsmagazine Bruzz.

De film speelt zich af op het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van een Ierse pianiste die zich in de Muziekkapel van Waterloo voorbereidt op de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. 'Het wordt een psychologische thriller, een beetje in de stijl van ‘Black Swan’, maar dan met een heel ander verhaal', vertel Deruddere daarover in Bruzz.

Daarnaast wil de Oscargenomineerde regisseur - met 'Iedereen Beroemd' - ook nog werk maken van een documentaire over muzikant Will Tura. 'Daar kan ik nog niets over zeggen. Voorlopig focus ik mij enkel op The Chapel, maar een verlengd verblijf in België behoort tot de mogelijkheden, ja.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in