Blanche zingt zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival in Kiev. Zoals verwacht, maar haar bibberige prestatie hield er de spanning wel in.

Wij hadden het voorspeld, de bookmakers hadden het voorspeld: België stoot door naar de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Maar spannend was het wel. De zeventienjarige Blanche - Ellie Dubois voor haar vrienden - staat nog teveel als een verschrikt hertje op het podium. Meestal maakt haar stem dat manco vanaf de eerste regel goed, maar vanavond hoorde je de zenuwen ook in haar stem, met als resultaat een mindere prestatie dan we van haar gewoon zijn.

Blijkbaar presteerde ze beter in de generale repetitie gisteren, en dat is het moment dat de vakjury's van elk land punten geven. Wat telt: het eigentijds geluid van 'City lights' wist jury en kijkers toch te overtuigen.

Herbekijk hier het optreden van Blanche in de halve finale:

Blanche werd als laatste deelnemer afgeroepen door de drie Oekraïense presentatoren. Tien van de achttien kandidaten die vandaag optraden, keren zaterdag terug. Zoals verwacht zijn daar de inzendingen van Portugal, Zweden en Armenië bij. Cyprus, Australië, Azerbeidzjan, Griekenland, Moldavië en Polen maken de selectie rond.

Blanche volgt Laura Tesoro op, amper twee jaar ouder dan zij, die vorig jaar met 'What's the pressure' op de tiende plaats eindigde. De vorige kandidaat die door de RTBf werd gestuurd, Loïc Nottet, deed het nog beter: hij eindigde in 2015 als vierde met 'Rhythm inside'. 

Herbekijk hier Blanches eerste reactie nadat ze te weten kwam dat ze naar de finale gaat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in