Blanche nog wat wiebelig in Kiev
Foto: REUTERS
De kop is eraf: Blanche heeft 'City lights' gezongen in de eerste halve finale van Eurosong. Helemaal op haar gemak leek ze nog steeds niet.

Blanche, de Belgische kandidate voor het Eurovisiesongfestival, heeft haar vuurdoop in Kiev er op zitten. De jonge zangeres leek nog steeds nerveus, zette onderkoeld in en won gaandeweg aan vertrouwen, maar de hoge noten klonken voor het eerst wat wiebelig. Maar wel met de emotionele snik in de stem waar haar medesongschrijver Pierre Dumoulin op had gehoopt.

Laten we hopen dat het volstaat. We hebben nog steeds een van de beste songs, de presentatie was intiemer dan tijdens de repetities, en de ouwelijke witte jurk was vervangen door een zwart exemplaar waarin Blanche zich duidelijk beter voelde.

De sobere presentatie viel trouwens niet ongunstig op tijdens de show: tot nu toe hebben bracht de zangeres van Azerbeidzjan een man op een ladder met een paardenhoofd mee, en we zijn niet zeker of de jurk van de Georgische deelneemster niet gewoon bodypaint was. Misschien valt het schattige, bedeesde optreden van Blanche in goede zin op. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in