Tweet over kipnuggets is de populairste ooit

De tweet van een 16-jarige Amerikaan die vraagt om een jaar lang gratis kipnuggets aan fastfoodketen Wendy’s is de meest geretweete tweet aller tijden. De tweet veegt het vorige record van de Oscarselfie van Ellen DeGeneres uit 2014 van de tabellen.

Begin vorige maand stelde de 16-jarige Carter Wilkerson uit Reno via Twitter aan fastfoodketen Wendy’s de vraag hoeveel retweets hij nodig had om een jaar lang gratis kipnuggets te krijgen. Het antwoord van Wendy’s liet niet lang op zich wachten: 18 miljoen.

Wilkerson postte zijn gesprek op Twitter en kreeg vervolgens massaal hulp van de Twittergemeenschap. Amper één dag later stond de teller al op 1 miljoen retweets. Zelfs Google, Amazon en Apple sloten zich aan bij de actie en deelden de boodschap met hun duizenden volgers.

Na iets meer dan een maand is de tweet al meer dan 3 miljoen keer geretweet. Om effectief de kipnuggets te scoren kan Wilkerson dus nog wel een duwtje in de rug gebruiken.

Het vorige record dateert uit 2014. Toen haalde een selfie van de Amerikaanse presentatrice Ellen De Generes met onder meer Bradley Cooper en Jennifer Lawrence op de Oscarceremonie vlot de 3 miljoen retweets.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig