Nieuwe reeks Twin Peaks te zien op Play More en Vier

Op 21 mei gaat de nieuwe reeks van Twin Peaks in première op de Amerikaanse zender Showtime. In ons land zal de reeks gelijktijdig te zien zijn op Play More van Telenet.

Wie vermoordde Laura Palmer? Die vraag lag op heel wat kijkers hun lippen, toen in 1990 de mysterieuze reeks op de buis kwam. Toen in de negende aflevering van de tweede reeks de dader bekend werd, verzwakte de aandacht voor de reeks. Het einde van het tweede seizoen eindigde met een dramatische cliffhanger in het fictieve plaatsje ‘Twin Peaks’. In 1992 kwam er nog een film uit, maar dat was een prequel van de serie. De ontknoping van de spannende seizoensfinale volgde niet. Tot nu.

Nieuwe reeks Twin Peaks te zien op Play More en Vier
Kyle MacLachlan als Dale Cooper

De nieuwe serie is geschreven door de oorspronkelijke bedenkers David Lynch en Mark Frost. Oude personages zijn gemixt met nieuwe acteurs. Onder meer Kyle MacLachlan neemt zijn rol als agent Dale Cooper en ook Sherilyn Fenn, Mädchen Amick, David Duchovnny en Harry Dean Stanton zijn opnieuw van de partij. Acteurs Monica Bellucci, Naomi Watts, Jim Belushi, Ashley Judd, Jason Leigh, Laura Dern en Amanda Seyfried zullen hun debuut maken in de serie. Een indrukwekkende topcast, volgens kenners.

Het nieuwe seizoen zal 18 afleveringen tellen van telkens één uur lang. De reeks zal in ons land; gelijktijdig met de Verenigde Staten; te zien zijn op Play More. In het najaar zal Vier het derde seizoen uitzenden.

De eerste twee seizoenen van Twin Peaks samengevat in drie minuten

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig