Eén hoofdredacteur voor ‘Story’ en ‘Dag Allemaal’

An Meskens wordt hoofdredacteur van ‘Story’, ‘Dag Allemaal’ en ‘TV Familie’. Neen, het worden geen kopbladen’, verzekert De Persgroep.

‘An Meskens wordt hoofdredacteur van showbizzmagazines’, kopte het persbericht van De persgroep gisteren. De mediagroep brengt in Vlaanderen zijn showbizzmagazines onder één centrale leiding. De huidige hoofdredacteur van Dag Allemaal, Ditte Van de Velde verlaat De Persgroep. Van de Velde nam de leiding van het blad over toen Ilse Beyers, nu bijna twee jaar geleden, het schip verliet, nadat ze het twaalf jaar geleid had. An Mesken is sinds december 2015 hoofdredacteur van Story. Voordien was ze twaalf jaar adjunct-hoofdredacteur van Beyers bij Dag Allemaal.

‘Bij deze reorganisatie moesten we kiezen tussen twee hoofdredacteurs’, zegt Koen Verwee, ceo van De Persgroep. ‘An Meskens is een keuze voor de toekomst.’ Dat De Persgroep zijn showbizzmagazines reorganiseert, heeft te maken met hun digitale plannen.  ‘Om onze showbizzmagazines klaar te maken voor de toekomst, rollen we binnenkort een digitaal plan uit’, zegt Verwee. ‘Daarvoor is het noodzakelijk dat de magazines onder een centrale leiding vallen.’

Veel wil Verwee niet kwijt over het plan. ‘Het is nog in wording’, zegt hij. Verwee wil enkel kwijt dat het niet de bedoeling is om ook de showbizzredactie van Het laatste nieuws bij deze operatie te betrekken.

In augustus 2015 pas nam De Persgroep Story, Teve-Blad en Humo van Sanoma over. De Mededingingsautoriteit legde De Persgroep toen voor een periode van drie jaar enkele beperkingen op. Zo moest de redactionele inhoud van Story minstens 20 procent van die van Dag Allemaal verschillen.

‘Ook al vervalt die beperking binnenkort, het is niet onze intentie om van Story, Dag Allemaal en TV Familie kopbladen te maken’, zegt Verwee. Een kopblad is inhoudelijk identiek aan een ander tijdschrift, enkel de titel en de coverpagina verschillen.

Bij de Vlaamse Vereniging van Journalisten klinkt er toch bezorgdheid. ‘Formeel doet De Persgroep niets verkeerd’, zegt Nationaal Secretaris, Pol Deltour. ‘Maar dit is toch weer een stap in de richting van meer synergieën en minder pluralisme in het Vlaamse medialandschap.’