Overvallers slaan bewakingsagent neer bij Umicore
De bestelwagen van de overvallers brandde volledig uit. Foto: Theo Derkinderen

Twee mannen zijn vanmorgen binnengedrongen op de site van materiaaltechnologiebedrijf Umicore in het Antwerpse Hoboken. Ze sloegen een bewaker neer en namen – vermoedelijk zonder buit - de vlucht.

Om 9.20 uur werd de politie naar Umicore gestuurd na een hold-up alarm. Twee mannen waren met een camionette op het terrein gereden en bedreigden een bewaker met een vuurwapen. De bewaker werd uiteindelijk neergeslagen.Zijn verwondingen bleken achteraf mee te vallen, zodat er geen ziekenwagen ter plaatse moest komen.

De overvallers dropen vermoedelijk zonder buit af. Hun vluchtwagen werd later uitgebrand teruggevonden in Hemiksem. Politie en parket zijn een onderzoek gestart.

Naar wat de overvallers precies op zoek waren, is niet duidelijk. Bij Umicore in Hoboken worden onder meer edelmetaalhoudende materialen gerecycleerd, mogelijk moet het motief dan ook in die richting gezocht worden. 'We onderzoeken nog intern en in samenwerking met de politie welke zaken van waarde de daders hier zochten', stelt Umicore-woordvoerster Marjolein Scheers. 'De medewerkers die instaan voor de bewaking van onze terreinen hebben blijkbaar snel opgemerkt dat er iets loos was en hebben meteen ingegrepen, waarna de overvallers gevlucht zijn en het bij een poging gebleven is.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig