Tiny wordt.... tv-ster: nostalgisch figuurtje krijgt eigen Vlaamse serie
Foto: rr/VTM

‘Tiny gaat babysitten’, ‘Tiny speelt moedertje’, ‘Tiny gaat kamperen’. Het speelse meisje van tien jaar oud met haar paardenstaart staat in ons collectieve geheugen gegrift. Het voorbeeldige kind dat alledaagse avonturen beleeft, krijgt na 64 legendarische prentenboeken nu ook een Vlaamse televisieserie.

Tiny wordt.... tv-ster: nostalgisch figuurtje krijgt eigen Vlaamse serie
Foto: rr

110 miljoen exemplaren. Zo veel boeken zijn er verkocht van ‘Martine’, een Belgische reeks geschreven door Gilbert Delahaye (met als Vlaams pseudoniem ‘Gijs Haag’) en illustrator Marcel Marlier. De dagelijkse bezigheden van het 10-jarige meisje werden sinds 1954 in maar liefst veertig verschillende talen vertaald. Er bestond al sinds 2012 een Franstalige televisiereeks, maar nu komt er dus een Vlaamse make-over.

Kinderzender VTMKzoom besloot dat het tijd was om het personage uit de boekenreeks van uitgeverij Casterman nog eens nieuw leven in te blazen. De tv-serie Tiny breit verder op de avonturen uit de boeken. Het meisje ontdekt met haar vriendinnen en haar hondje Poeffie opnieuw bijzondere dingen in haar dagelijkse bezigheden.

Daarvoor doet de zender een beroep op de stem van Moora Vander Veken, die bekend is van haar rol als Olivia in ‘Thuis’ en Merel uit kinderserie ‘Amika’. ‘Toen ze mij vroegen om de stem van Tiny in te spreken, heb ik geen moment getwijfeld’, zegt Moora. ‘Ik ben opgegroeid met haar boekjes, dus voor mij is het pure nostalgie.’ Vanaf zaterdag 13 mei zal de eerste aflevering te zien zijn op VTMKzoom.

Tiny wordt.... tv-ster: nostalgisch figuurtje krijgt eigen Vlaamse serie
Foto: VTM