Kruijswijk verliest meteen tijd: “Klote, op dag één”
Foto: AFP

Eén van de weinige klassementsrenners die tijd moest toestaan in de hectische finale van de eerste Girorit, was Steven Kruijswijk. De Nederlander van LottoNL-Jumbo, die vorig jaar op weg leek naar eindwinst tot een val hem veel tijd en energie kostte, finishte als 71ste en zat net na een breukje in het peloton, waardoor hij dertien seconden verloor.

“Het was een hele gemakkelijke dag, maar dan weet je dat het des te hectischer wordt in de finale. En dat bleek ook”, vertelde Kruijswijk na afloop aan NOS. Hij was één van de renners die achter een opstopping op iets meer dan drie kilometer voor de streep verzeild was geraakt. “Ik kon toch nog met Jos (Van Emden, red.) aansluiten, maar in de laatste kilometer viel een gaatje op een brug en daar zaten we net achter. Klote, op dag één. Veel tijdverlies is dit niet, maar ik heb het liever niet.”

Kruijswijk is nog herstellende van een val in de Ronde van Yorkshire van vorige week. “Het gaat op zich wel met de ribben, maar in de finale had ik toch even schrik. Vorige week lag ik in een massasprint erbij. Dan knijp je ietsje sneller in de remmen en zit je niet helemaal voorin waar je moet zitten. Maar dat gaat niet in het hoofd zitten. Hier goed doorheen komen, dan gaat het morgen weer verder.”