Waasland-Beveren geeft Joachim Van Damme nieuwe kans na coke-affaire

Waasland-Beveren heeft vrijdagavond de eerste transfer afgerond voor het nieuwe seizoen. Joachim Van Damme zal vanaf volgend seizoen deel uitmaken van de spelerskern van de Waaslanders De verdediger tekende een contract van drie jaar op de Freethiel en komt over van KV Mechelen. Van Damme werd vorig jaar voor achttien maanden geschorst nadat hij betrapt werd op cocaïnegebruik en mag pas vanaf januari 2018 opnieuw voetballen.

“Van Damme mag pas vanaf januari 2018 opnieuw aantreden in officiële wedstrijden, maar zal toch aansluiten bij de voorbereiding in het begin van het seizoen”, aldus Waasland-Beveren. “Het clubbestuur is ervan overtuigd dat zijn stem in de kleedkamer de ploeg ook naar een hoger niveau kan tillen. Tegen januari moet hij honderd procent klaar zijn om de ploeg te helpen. Van Damme was sinds begin dit seizoen reeds actief als technisch trainer bij de jeugdwerking van W-B.”

“We weten dat Joachim in de fout ging, maar dat beseft hij zelf ook”, aldus voorzitter Dirk Huyck. “We zijn er allemaal van overtuigd dat het hier voor hem dé ideale plaats is om die moeilijke periode af te sluiten en zich opnieuw te bewijzen. Samen gaan we Beveren opnieuw op de kaart zetten. Hij is jong én Belgisch, dat is waar wij naartoe willen. Toch heeft hij al een bagage ervaring op het hoogste niveau. In zijn jongste periode bij Mechelen haalde hij een erg hoog niveau.”

Joachim Van Damme genoot zijn jeugdopleiding bij KSK Beveren. In het seizoen 2008-2009 speelde hij zijn eerste twee competitiewedstrijden voor de hoofdmacht van SKB. Nadien maakte hij ook mee de overstap naar Waasland-Beveren. Hij speelde 62 wedstrijden tussen 2010 en 2012. Nadien maakte hij de overstap naar KV Mechelen, waar hij ook bleef tot 2016. In totaal speelde Van Damme 70 wedstrijden voor Malinwa.