‘Clinton werkt aan politieke comeback’
Hillary Clinton Foto: REUTERS

Een half jaar nadat ze de Amerikaanse presidentsverkiezingen verloor van haar Republikeinse rivaal Donald Trump, richt Hillary Clinton een nieuwe politieke beweging op. De beweging moet kapitaalkrachtige Trump-tegenstanders samenbrengen om de agenda van de president en zijn partij zo veel mogelijk te blokkeren.

Dat meldt de website Politico op basis van verschillende bronnen dichtbij Clinton. De Democrate zou de afgelopen week vergaderd hebben met potentiële donors. Ze zou ook al een raad van bestuur hebben samengesteld. De eigenlijke lancering van de beweging is volgens Politico voor volgende week, al weigert Clinton’s woordvoerder voorlopig elke commentaar.

Doel van de beweging is om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen, om zo organisaties die zich tegen de agenda van Trump verzetten, financieel te ondersteunen. De vermoedelijke naam ‘Onward Together’ is een knipoog naar de slogan uit Clinton’s campagne, ‘Stronger Together’.

Na haar verkiezingsnederlaag was het even stil rond Clinton, maar de Democrate mengt zich de laatste tijd opnieuw vaker in het publieke debat. Zo noemde ze de afschaffing van de Affordable Care Act, de ziekteverzekeringswet van de vroegere president Barack Obama, een ‘beschamende mislukking van beleid van de moraliteit van de Republikeinse partij’, en riep ze de Amerikanen op om ‘terug te vechten voor de miljoenen gezinnen die zullen lijden onder haar acties’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig