Brussel is een indoorskatepark rijker
Foto: Byrrrh & Skate Project

Een verlaten fabriek aan het Zuidstation in Brussel is omgetoverd tot een overdekt skatepark, waar iedereen welkom is. The Byrrrh & Skate Project wordt zaterdag feestelijk geopend.

Skaters in Brussel kunnen bij slecht weer niet op veel plekken terecht. Dat merkte ook Youssef Abaoud op. Hij opende na de sluiting van Roller Park in Anderlecht tweemaal een tijdelijke locatie — eerst in Laken, daarna in Evere — maar besliste uiteindelijk op zoek te gaan naar een pand waar iedereen permanent welkom zou zijn. Zo kwam hij terecht bij een verlaten fabriek aan het Zuidstation.

Het overdekte skatepark is 945 vierkante meter groot en werd ingericht met gedoneerd hout, beton en gerecycleerd afval. In The Byrrrh zijn skaters van alle leeftijden en van elk niveau welkom. En de naam van het skatepark? Die komt van een reclamebord voor het gelijknamige Franse aperitief, dat gevonden werd op de eerste locatie die Abaoud omtoverde tot skatepark.

Jeansmerk Levi’s, dat al jarenlang een band heeft met de skatecultuur, heeft zich geëngageerd om de feestelijke opening van het skatepark op zaterdag in goede banen te leiden met onder meer livemuziek, tentoonstellingen en een skatewedstrijd voor jongeren tot achttien jaar oud. De festiviteiten gaan om 13.00 uur van start.

Praktische info: Grondelsstraat 152, 1070 Anderlecht