TV-TIPS. Een avond vol extremen
The Voice Kids-jurylid Laura Tesoro mag vanavond op de laatste ‘blind audition’ weer op de knop drukken Foto: The Voice Kids

Van lieflijk zingende kindjes tot post-apocalyptische wegpiraten: het wordt voor de zappende tv-kijker een avond waarop je van het ene uiterste in het andere verzeild raakt.

THE VOICE KIDS VTM, 20.40-22.30 uur Het seizoen is nog lang, maar dit is eigenlijk de laatste aflevering van The Voice Kids die fans écht willen zien. We zien vandaag de vierde en laatste aflevering waarin de kinderen een ‘blind audition’ doen: zingen, en op basis van wat ze te horen krijgen, kan een lid van de jury een bepaalde kandidaat uitpikken. Hou de zakdoeken bij de hand.

THE IMITATION GAME Canvas 22.15-0.05 uur

Benedict Cumberbatch kruipt op weergaloze wijze in de huid van de Britse wiskundige Alan Turing, die tijdens de Tweede Wereldoorlog mee verantwoordelijk was voor het breken van de zogezegd onbreekbare Enigmacodes van de nazi’s. Als wederdienst werd hij na de oorlog in Groot-Brittannië vervolgd voor zijn geaardheid.

MAD MAX Vier 23.10-1.00 uur

In 1979 is het allemaal begonnen. In deze Australische scifithriller krijgen we een piepjonge Mel Gibson te zien (onherkenbaar mét haar), die in een post-apocalyptische wereld probeert te overleven te midden van wegpiraten. De franchise leeft nog altijd en teert op het succes van de auto’s en de achtervolgingen. Maar de eerste was en blijft de beste.

SENSE8 Netflix

De premisse van deze reeks laat zich niet in twee regels vatten. Het is ingewikkeld, het is scifi én het is geschreven door twee transgenderzussen – voorheen broers dus.