Waarom het loont zaterdag een Kringwinkel binnen te stappen
Lieven Scheire ondersteunt De Kringwinkel: ‘De Kringwinkel. Mijn favoriete cirkelredenering.’ Foto: De Kringwinkel

De Kringwinkel organiseert zaterdag voor het eerst een ‘Dag van De Gever’. Wie die dag spullen doneert, mag een leuke verrassing verwachten.

De Kringwinkels blijven populair, niet alleen bij studenten of jongeren die een eerste woonst inrichten, maar ook bij een groot publiek dat graag tussen tweedehandsspullen snuistert. Maar wat zou de Kringwinkel zijn zonder donaties? 

Daarom zetten de Vlaamse Kringwinkels zaterdag hun gevers een dag lang in de bloemetjes. Terecht, wanneer u weet dat in 2016 zo’n 72.931 ton goederen ingezameld werd, dat is 4,9 procent meer dan het jaar daarvoor. ‘Zonder gevers, geen hergebruik en geen jobkansen voor de 5.400 Kringmedewerkers’, aldus de Kringwinkel.

Gevers zullen in elke winkel op een unieke manier verrast worden. Sommige winkels verwennen met een bos bloemen, kortingsbonnen of een hapje en een drankje, andere houden hun verrassing voorlopig nog halsstarrig geheim.

Er komt ook steun uit bekende hoek: vijf bekende Vlamingen ondersteunen de actie. Ann Tuts en Maaike Cafmeyer werkten in de televisiereeks Bevergem samen in een Kringwinkel, en zijn ook in het echte leven fervente Kringwinkelfanaten.

Ook Lieven Scheire, Nigel Williams en Herman Brusselmans roepen Vlaanderen elk op hun manier op om te ‘geven om De Kringwinkel’. Hun spullen zijn te vinden in verschillende winkels in Vlaanderen. Geen excuus om de Kringwinkel dit weekend voorbij te lopen dus.