Red Wolves willen revanche tegen Litouwen in kwalificatiematch voor EK handbal
Foto: BELGA

De Belgische nationale handbalploeg, de Red Wolves, speelt zondag in Litouwen zijn vierde kwalificatiewedstrijd in aanloop naar het EK handbal, dat volgend jaar in Kroatië gehouden wordt. Na drie speeldagen delen Frankrijk, Noorwegen en Litouwen de leiding met elk vier punten. België staat puntenloos laatste in groep 7.

Twee dagen na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Litouwen (29-33) hebben de Red Wolves vrijdagvoormiddag getraind in de Sportoase in Leuven. De ontgoocheling bij staf en spelers is nog niet helemaal weggeëbd. “Donderdag stond alles in het teken van de recuperatie, maar de klap is nog niet helemaal verwerkt”, zegt bondscoach Yérime Sylla.

“De ontgoocheling is groot. We wilden woensdag écht winnen van Litouwen om zo de hoop op kwalificatie levend te houden. Mathematisch kan het nog maar de opdracht wordt zeer moeilijk. Misschien zaten sommige spelers nog met de wedstrijd tegen Frankrijk in hun hoofd en hadden ze de reactie van de Litouwers niet meer verwacht. Offensief waren we niet efficiënt genoeg. Wanneer je bijna 20 kansen niet afwerkt, wordt het moeilijk. Vrijdag hebben we de draad opnieuw opgepikt en werken we naar de wedstrijd van zondag toe. Zondag is het een andere dag en spelen we een andere wedstrijd. We kunnen Litouwen wel degelijk in de problemen brengen. Woensdag hadden we in het begin van de tweede helft een voorsprong van 5 goals. Ook al spelen we op verplaatsing, het moet mogelijk zijn om in Litouwen een resultaat neer te zetten.”

“Beter voorbereid”

“De nederlaag tegen Litouwen is in onze groep bijzonder hard aangekomen”, aldus doelman Jef Lettens. “We waren heel goed voorbereid maar uit de videoanalyse blijkt dat we te veel fouten hebben gemaakt. Er is veel ruimte voor progressie en zondag moeten we er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Na de wedstrijd tegen Frankrijk is er zeker euforie geweest maar die prestatie is ook de tegenstander niet ontgaan. Daardoor weten ze nu dat we ons favoriete spel van 7 tegen 6 zullen spelen. De enige manier om met de ontgoocheling om te gaan is opnieuw de draad oppikken en hard werken. Natuurlijk is het dan iets minder leuk op training. De details moeten er nu wel echt ingedrild worden. Er komt nu ook wat druk bij en dat is nieuw ten opzichte van vroeger. Zondag zijn we beter voorbereid. We willen als groep revanche nemen.”

De wedstrijd tegen Litouwen wordt zondag gespeeld om 17.00 uur Belgische tijd en is live te volgen op Eleven Sports.